0

Entrecote/lende

Entrecôte/lende bereiden

om en om bakken - 6 tot 8 minuten

De entrecôte is een mager stuk vlees met een randje vet. Het vet heeft een belangrijke functie voor de smaak en malsheid van het vlees. Het is namelijk een smaakmaker en een smaakgeleider voor de gebruikte kruiden. Snijd het randje vet pas weg na het bakken als je het vet niet wilt eten. Dan heeft het vlees wel de lekkere smaak.

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
  2. Strooi wat peper en zout op het vlees.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
  4. Doe het vlees in de pan en bak op hoog vuur zoals gewenst:
    • rood: 1-2 minuten per kant.
    • medium:  2-3 minuten per kant.
    • doorbakken: 4-5 minuten per kant.
  5. Haal het vlees uit de pan en leg in aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten rusten.
puur & (h)eerlijk
LIMOUSINVLEES PROEVEN?