0

Sucadelap

Sucadelap bereiden

stoven - 120 tot 150 minuten

Sucadelappen zijn heerlijk in een stoofpotje of als stukje vlees. Laat het lekker lang stoven, dan wordt het vlees zacht en mals.

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
  2. Strooi wat peper en zout op het vlees.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
  4. Braad het vlees om en om aan.
  5. Haal het vlees uit de pan en voeg water toe. Leg vervolgens het vlees weer in de pan (het vlees moet onder water blijven).
  6. Zet het vuur laag en laat 120 tot 150 minuten zachtjes gaar sudderen. Het vlees wordt extra lekker als u wat rode wijn of bier toevoegt met een grote ui (in ringen gesneden), laurierblaadjes, wat kruidnagelen en evt. jeneverbessen. Er kan ook wat stroop en eventueel wat gekruimelde ontbijtkoek toegevoegd als bindmiddel.
puur & (h)eerlijk
LIMOUSINVLEES PROEVEN?