Bieflapje bereiden
om en om bakken - 6 tot 10 minuten
Dit vlees komt uit de nek en schouder van de koe. Hierdoor heeft het geen vet, is grover van structuur en is minder mals dan een biefstuk. Ideaal om kort te bakken in een wokgerecht. Kan zowel rood als rosé gegeten worden.
- Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
- Strooi wat peper en zout op het vlees.
- Laat een koekenpan goed heet worden. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
- Doe het vlees in de pan en schroei het vlees dicht. Bak aan beide kanten ongeveer een halve minuut tot het vlees bruin is. Zo blijven de sappen in het vlees.
- Bak het bieflapje aan beide zijden zoals gewenst zo'n 6 tot 10 minuten. Wordt het vlees in een wokgerecht gebruikt, houdt dan ongeveer 6 minuten aan.