0

Biefstuk

Biefstuk bereiden

om en om bakken - 3 tot 5 minuten

Biefstuk, kogelbiefstuk en biefstuk van de haas is mager en mals vlees.

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
  2. Strooi wat peper en zout op het vlees.
  3. Laat een koekenpan goed heet worden. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
  4. Doe het vlees in de pan en schroei het vlees dicht. Bak aan beide kanten ongeveer een halve minuut  tot het vlees bruin is. Zo blijven de sappen in het vlees.
  5. Zet het vuur op middelhoog voeg nog een klontje roomboter toe. Schep de gesmolten boter over het vlees heen.
  6. Bak de biefstuk aan beide zijden zoals gewenst:
    • rood: laat het vlees dichtschroeien.
    • rosé: ongeveer 2 minuten per kant.
    • doorbakken: ongeveer 3 minuten per kant.
  7. Haal het vlees uit de pan en leg ze in aluminiumfolie. Laat nog 5 minuten rusten, voor een sappig stukje vlees.
puur & (h)eerlijk
LIMOUSINVLEES PROEVEN?