Magere lapjes bereiden
stoven - 100 tot 120 minuten
Erg veelzijdig stoofvlees! Mager rund is uitstekend te gebruiken voor het bereiden van draadjesvlees. Daarnaast is het vlees een ideale basis voor allerlei soorten stoofpotjes gevuld met groente, wijn, bier etc.
- Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
- Strooi wat peper en zout op het vlees.
- Laat een koekenpan goed heet worden. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
- Doe het vlees in de pan en schroei het vlees dicht. Bak aan beide kanten ongeveer een halve minuut tot het vlees bruin is. Zo blijven de sappen in het vlees.
- Doe het vocht in de pan, dit kan water, wijn of bijvoorbeeld bier zijn. Zorg ervoor dat het vlees net onder het vocht staat.
- Zet het vuur laag en laat het vlees 100 tot 120 minuten stoven, totdat het lekker mals is.