0

Poulet/schenkel/soepbotjes

Poulet/Schenkel/Soepbotjes bereiden

koken - 100 tot 140 minuten

Runderpoulet wordt veelal gebruikt bij de bereiding van hachee en stoofschotels. Runderpoulet is de magere en gesneden versie van stooflap. Runderpoulet is niet bedoeld om gebakken te worden, maar uitsluitend om te stoven of voor het bereiden van soep.

Bij schenkel en soepbotjes wordt het vlees van het bot gehaald wanneer het klaar is. Vervolgens snij je het vlees in kleine stukjes en doe je het weer terug in de pan. Een geweldige basis voor uw eigengemaakte soep! Tip: schenkel kunt u ook heerlijk bereiden als stoofvlees (ossobuco)!

  1. Haal het vlees uit de vriezer en laat ontdooien. Het vlees moet voor gebruik op kamertemperatuur zijn.
  2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Doe een klontje boter en een klein scheutje olie in de pan en laat de boter smelten.
  3. Brak het vlees om en om aan.
  4. Haal het vlees uit de pan en voeg water toe. Leg vervolgens het vlees weer in de pan (het vlees moet onder water blijven).
  5. Zet het vuur laag en laat 100 tot 140 minuten zachtjes gaar sudderen zodat het uit elkaar valt. Het vlees wordt extra lekker als u wat rode wijn of bier toevoegt met een grote ui (in ringen gesneden), laurierblaadjes, wat kruidnagelen en evt. jeneverbessen. Er kan ook wat stroop en eventueel wat gekruimelde ontbijtkoek toegevoegd als bindmiddel.
puur & (h)eerlijk
LIMOUSINVLEES PROEVEN?